Frågor under studiebesöket hos Nyléns Hugossons 19 februari 2016
1) Hur
många anställde är det här?
Det
är ungefär 60 anställde därav 15 i administrationen.
2) Vilka
yrken finns i fabriken?
Utesäljare,
produktionsarbetare, livsmedelsarbetare med flera
3) Vilken
utbildning behövs för att jobba här?
Ingen
utbildning behövs för att jobba där, man kan få utbildning i fabriken.
4) Vilka
djur används till produktionen?
I
produktionen används ko, gris och häst.
5) Hur
många kilo kött används varje dag?
4000
kg används till produktion varje dag.
6) Vars
är slakteriet?
Slakteriet
är vid Storheden (nöt), ett slakteri är i Alvik (gris) och i Skellefteå (häst).
7) Hur
många djur födas upp på farmen?
På
farmen i Alvik födes det upp 7000, men dom köper också in djur.
8) Hur
sker transporten från grisfarmen till slakteriet?
Ingen
biltransport behövs. Grisen går själv till slakteriet eftersom grisen flyttas
närmare och närmare slakteriet ju större den blir. Detta är humant för djuret
och vi får ingen ”stresskinka”.
9) Producerar ni specialkost (gluten, halal)?
Ingen
halal, det var inte nog efterfråga. Inget naturligt gluten.
10) Hur gör man korv och salami?
Smeten
görs och åker in i en ”korvstoppingsmaskin” som pressar smeten in i korvskinnet.
11) Varför får vi inte fota här inne?
De
har hemliga recept, men de som jobbar där vill inte bli fotat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar